Hvalerdrakta

Jente

Jentedrakta ble lansert i barnetoget på Hvaler, 17. mai 2004. Det var Kaja (til v.) og Mari som fikk være med på det! En stor dag for to småjenter :-)

Bildet til venstre viser veska til jentedrakta. Isteden for veskelås slik kvinnedrakta har, lukkes veska med en brodert lommeklaff og sølvknapp.

Jentedrakta ligner på kvinnedrakta, men er forenklet i broderi og snitt. Veskelomma er helt annerledes – den har en brodert lommeklaff med en sekskantet sølvknapp som lukning.

Draktfargen er valgfri blå eller svart som kvinnedrakta. Det selges broderpakker eller ferdig brodert og montert drakt.

Størrelsene er i  4 - 6 år og 8 - 10 år, begge med godt sømmonn. Enkelte kan bruke den til henholdsvis 8 - og 12 års­alder.

En brodert hårbøyle hører til som hode­pynt til jentedrakta, med forenklet blomstermotiv.

Snittmønster og det sømtekniske var syerske
Lene Mecan med å utvikle i samarbeid med Ingun.

Sølvet som hører til er halsnål, mansjettknapper, belte­spenne og veskeknapp. Alt er forminskede utgaver av kvinnedraktsølv.
Les mer om Hvalerdraktsølvet, se toppmenyen.

En cape / jakke har fortsatt ikke blitt prioritert.

Montering av drakta foregår i Hvaler­draktstua med blide og hyggelige syersker. På de to øverste bildene til høyre, er det Unn (en av våre tidligere syersker) som monterer en drakt i str. 8 - 10 år til Ingvild. Den ble brukt til hun var 12 år. På det nederste bildet er det lillesøster Kristin som overtar drakta og får den tilpasset.

En av våre tidligere syersker, Unn, monterer her drakt til Ingvild

Ingvild

Kristin

Her blir Ingvilds drakt tilpasset til lillesøster Kristin.

Webdesign, datateknisk utforming, tekst og foto (der ikke annet er nevnt): Ingun og Håkon Chr.   E-post: ing-hc@online.no   Oppdatert mars 2018 ©