Tilbehør til Hvalerdrakta

Tilbehør til Hvalerdrakta

NYHET

Hårbåndet er satt sammen av de blomstene som er foran på livstykket, og fåes i blått eller svart. Det er 4 cm bredt og er regulerbart i lengden med en svart hullstrikk og knapp i nakken. Båndet plasseres oppå hodet, derfor kaller vi det hårbånd og ikke pannebånd.
Vi leverer det ferdig brodert og montert, eller som materialpakke dersom man vil brodere selv.

Capen til kvinnedrakta har god vidde og skrår lett ned bak. Hetta kan lett tas av og på ved hjelp av trykk-knapper på innsiden av den stående halslinningen. Den lukkes med cape­spenne i sølv.
Capen leveres ferdig montert enten med eller uten broderi nede langs kanten. Er det ønske om å brodere capen selv, selger vi materialpakke.

Understakken til kvinnedrakta leveres i samme farge som drakta. Den er i bomull, har kappe nede og har ellers en lomme (med klaff og knapp) nede på siden.

Regncapen er ankelsid, gjennomsiktig og med knepping, har hette og åpninger for hendene.

Strømpebukser og knestrømper fåes i blått eller svart.

Draktpose / reisepose følger med når man henter drakta. Ekstra pose kan kjøpes.

Runde smykkeskrin i svart har vi i to størrelser.

Godt med hette i lett regn og vind.

Lukkes med capespenne i sølv.

Klaveness bunadssko er mørke blå eller svarte, med en litt lav hel. Om ønskelig kan spennene i tinn, lett byttes ut med spenner i sølv som er designet til drakta, slik som på bildet.

Webdesign, datateknisk utforming, tekst og foto (der ikke annet er nevnt): Ingun og Håkon Chr.   E-post: ing-hc@online.no   Oppdatert mars 2018 ©