Hvalerdrakta

Mann

Egendesignet vestestoff i seks fargevarianter ser du en oversikt over her. (En og en variant er på de seks neste sidene.) Vestestoffet er vevd av spesial­farget garn i tre hoved­farger – blått, lilla og grått i 100 % silke. Alle har svart som basisfarge. Silkestoffet er jaquardvevd slik at begge sider er like fine, men det blir motsatte farger – f.eks. blå bunn­farge med svart mønster eller svart bunnfarge med blått mønster. Dermed blir det seks varianter. Mønsteret er en bølgende sildestim. Det har sitt formelement fra sildeparene som er på kvinnedrakta. Se egen side.

Stoff i jakke og bukse er i 100 % ull, en ulldrapé som er behagelig å ha på seg. Jakka har glatt fôr i 100 % viskose.

Halstørkler i 100 % silke i flere varianter knytes utenpå en stående halslinning på den hvite skjorta som er i 100 % bomull. Halslinningen kan om ønskelig, presses ned i hvert hjørne til en «knekk». Se gamle bilder av Hvaler-menn på siden «Om silketørklene».
De som vil ha Hvalers mannsdrakt, kan bestemme fritt sin egen kombinasjon innenfor de varianter vi har å tilby! Se egen side.

Egendesignet sølv består av halsnål, mansjettknapper og knapper til vest og jakke. Dette er standard og er med i komplett drakt. I tillegg er det mulig å få kjøpt ekstra tilbehør i sølv: Vestespenne, beltespenne, skospenner og «vindlenke». Det siste er en lenke som kan brukes til å holde jakka sammen i motvind, i tillegg til å være dekorativ – se egen side om dette.

Les mer og se lokalhistoriske bilder lenger ute på nett­stedet, om hva som har vært til inspirasjon for designen av drakta.

 

Klikk på  >  til høyre, eller velg ikonene nedenfor.

På touchskjermer kan du også dra hovedbildet sideveis.

Webdesign, datateknisk utforming, tekst og foto (der ikke annet er nevnt): Ingun og Håkon Chr. Oppdatert mars 2020 ©