Hvalerdrakta

Mann

 

Inspirasjonskilder til mannsdrakta har bl.a. vært gamle bilder av hvaler­menn rundt 1900 (i tidsspennet mellom 1880 og 1920). Jakkelengde, bredde på jakke­slag, stikninger, vest med slag, bukser mm. er nøye gransket. Dette er så kombinert med noe av det som er typisk i bunad­sammenheng. Gamle bilder på denne og andre av sidene på nettstedet,
er valgt ut med tanke på å representere de ulike øyene på Hvaler. Det er også forsøkt å få til litt yrke­smessig spredning. Har valgt å ta utsnitt som ikke viser hvem person­ene er – det kan eventu­elt komme senere.

Alle lokalhistoriske bilder som har vært til inspirasjon for utviklingen av Hvalers manns­drakt, har enten vært lånt fra offentlige arkiver eller skannet fra lokalhistoriske bøker – med tillatelse.
Her på siden er det noen bildeutsnitt fra Kystmuseet Hvalers billedarkiv, Hvaler Bygdebok 1 og 2 av Gudrun Høibo, boka Sten av Ulf Hjardar, boka Hvalersamfunnets glansdager av Randi Utgård og Rolf Utgård og ellers fra Østfold fylkes billedarkiv. (Se siden Takk og kilder.)

Søndre Sandøy

Spjærøy

Kirkøy

Asmaløy

Vesterøy

Herføl

 

Spjærøy

Kirkøy

Vesterøy

Webdesign, datateknisk utforming, tekst og foto (der ikke annet er nevnt): Ingun og Håkon Christensen. Oppdatert 2022 ©