Hvalerdrakta

Kvinne

Hvalerdrakta

Kvinne

(Bildet er tatt lenge før hårbåndet var lansert).

Capen til kvinnedrakta har god vidde og skrår ned bak. Den har samme ullstoffet som drakta – også i fôret. Capen har broderi av en «silde­stim» langs kanten – eller er uten broderi. Hetta er praktisk i lett regn og vind, men kan om ønskelig, enkelt fjern­es ved hjelp av trykknapp­er som er festet på inn­siden av den stående hals­linningen.
Capen lukkes med en capespenne i sølv.
De fleste som vil ha cape, ønsker den ferdig brodert og montert. Men er det ønske om å brodere cap­en selv, selger vi broder­pakke. Gjør gjerne en avtale om montering med det samme, så kan vi beregne tid til det i vår plan­legging.

Det var syer Lene Storengen som var med i ut­arbeidelsen av mønsteret og det søm­tekniske til capen for kvinner – i samarbeid med Ingun.

Brodert hårbånd til kvinnedrakta, ble etterspurt lenge. Det er satt sammen av de blomstene som er foran på livstykket, og fåes i blått eller svart.

Det er 4 cm bredt og er regulerbart i lengden med en svart hull­strikk og knapp i nakken. Båndet plasseres helst oppå hodet, derfor kalles det hårbånd og ikke panne­bånd. Vi leverer det ferdig brodert og montert, men tilbyr også materialpakke dersom man er godt trent og vil brodere og montere det selv.

Understakk til kvinnedrakta leveres i samme farge som drakta. Den er i bomull, har kappe nede og har ellers en lomme (med klaff og knapp) nede på siden.

Regncape som er ankelsid, gjennomsiktig og med knepping, har hette og åpninger for hendene.

Strømpebukser og knestrømper fåes i blått eller svart.

Draktpose/reisepose følger med når man henter drakta.
Ekstra pose kan kjøpes.

Runde smykkeskrin i svart har vi i to størrelser.

Godt med hette i lett regn og vind.

Lukkes med capespenne i sølv.

Klaveness bunadssko er mørke blå eller svarte, med en litt lav hel. Om ønskelig kan spennene i tinn, lett byttes ut med spenner i sølv som er designet til drakta, slik som på bildet.

Webdesign, datateknisk utforming, tekst og foto (der ikke annet er nevnt): Ingun og Håkon Christensen. Oppdatert 2022 ©