Hvalerdrakta

Mann

 

Egendesignet sølv består av bl.a. halsnål, mansjettknapper og knapper til vest og jakke. Dette er standard og er med i «komplett draktpris». I tillegg er det om ønskelig, eget ekstra sølv: Vestespenne, beltespenne, skospen­ner, ring og «vindlenke». Det siste er en lenke som kan brukes til å holde jakka sammen i motvind, i tillegg til å være dekorativ (se Sølv mannsdrakt i menyen).

Les mer og se mange lokalhistoriske bilder lenger ute på nett­stedet, om hva Ingun har hatt som inspirasjons­kilder for designen av drakta.

Designbeskyttet hos Patentstyret slik at bl.a. sølv og veste­stoff skal forbli unike for drakta.

På touchskjermer kan du  dra hoved­bildet sideveis.

Bruk ellers  >  eller velg  ikonene nedenfor til høyre.

Egendesignet vestestoff i seks fargevarianter ser du en over­sikt over her. (En og en variant er på de seks neste sidene.) Vestestoffet er vevd av spesial­farget garn i tre hoved­farger – blått, lilla og grått i 100 % silke. Alle har svart som basis­farge. Silkestoffet er jaquard­vevd slik at begge sider er like fine, men det blir motsatte farger – f.eks. blå bunn­­farge med svart mønster eller svart bunnfarge med blått mønster. Der­med blir det seks varianter. Mønsteret er en bølg­ende silde­stim. Det har sitt form­element fra silde­parene som er på kvinne­drakta. (Se siden Om veste­stoffet i menyen ovenfor).

Stoff i jakke og bukse er i 100 % ull, en ulldrapé som er behagelig å ha på seg. Jakka har svart, glatt fôr i 100 % viskose – det samme som vesten har som fôr og ryggstykke.

Skjorta er hvit i 100 % bomull.
Heller ikke skjorta har broderier, da inspirasjonskildene til mannsdrakta ikke hadde det. Hals­lin­ningen kan om ønskelig, presses ned i hvert hjørne til en «knekk».

Halstørkler i 100 % silke i flere varianter (fra Tyrihans) knytes utenpå hals­lin­ning­en. De som vil ha Hvalers manns­drakt, kan bestem­me fritt sin egen kombina­sjon innen­for de varianter vi har å tilby! (Se siden Vester og silketørkler og Om silke­tørklene i menyen).

Webdesign, datateknisk utforming, tekst og foto (der ikke annet er nevnt): Ingun og Håkon Christensen. Oppdatert 2022 ©